KMMK:n Toimintakertomus 2020/mn

 

Vuosi 2020 jäi kerhomme historiaan ns. ”hiljaisena kautena”. Alkuhan sujui normaalisti, vuosikokous pidettiin 28.2.2020 Kymin kerholla Tallinmontussa. Kokouksen jälkeen jatkettiin ns. ”Kuusen karistajaisilla” samassa paikassa, jossa syötiin maukasta ruokaa ja esitettiin erilaisia ohjelmanumeroita.

Sitten iski korona! Speedway-joukkuetta emme olleet saaneet kasatuksi kerhomme puitteissa ja ajatuksemme suuntasivatkin yksittäisiin speedwaykilpailuihin ja muihin tapahtumiin. Koronarajoitukset aiheuttivat epävarmuutta yleisötilaisuuksien suhteen, jolloin suunnitellut kansalliset kilpailutkin ajautuivat karille. Jappiukkoja houkuteltiin kuitenkin ajamaan, mutta heidän osanottajamääränsä jäi niin pieneksi, ettei syytä muutaman kuskin ajattamiseen ollut.

Speedwayrata oli kuitenkin kilpailukäytössä kesällä kun Porin Moottorikerho vuokrasi sitä liigakisaan ja SM-liigafinaaliin. Näihin koitoksiin kerhomme talkooväki laittoi radan ja sen ympäristön kuntoon. Myös kerhomme traktoria kunnostettiin pitkin kesää ja se on parhaillaankin ehostuksen kohteena ulkopuolisella toimijalla.

Kyminkentällä aloitettiin radan kunnostus talkoot jo syksyllä tähdäten seuraavaa ajokautta. Radan sisäreunasta poistettiin betoniset kivet ja radalle ajettiin sekä pohjustusmaata, että kivituhkaa.  Tarkoituksena on saada radan muoto ja kaarteiden kaltevuudet niin, ettei sadevesi kerää radalle lätäköitä. Työ jatkuu heti keväällä säiden salliessa. Myös perinteiset kevät- ja syystalkoot pidettiin tavaroiden kuskauksen ja siivouksien merkeissä kerhohuoneelta radalle ja päinvastoin.

Kerhon hallitus kokoontui virallisesti kuusi kertaa ja 8.10.2020 pidettiin Urheilutalon kabinetissa yleinen kokous, missä käsiteltiin kerhomme mahdollisuuksia speedwayjoukkueen ajattamiseen kaudelle 2021. Kokous ei kuitenkaan löytänyt ratkaisua joukkueen aikaansaamiseksi meille tarjotuin ehdoin. Samalla tuli kuitenkin esille vaihtoehto, jossa speedwayjoukkueen kasaaminen suoraan kerhomme nimen alle voisi tulla kysymykseen. Tämä konsepti tuottikin tulosta ja tulevalla kaudella kilpailee kerhomme kuskit Varkauden ajajilla vahvistettuna jälleen SM-liigassa.

Se että miten korona kurittaa meitä tulevana kesänä jää nähtäväksi, mutta suunnitelmat vireämmän toiminnan kaudesta ovat optimistisesti mielessämme.

Kiitos kaikille jäsenillemme menneestä kaudesta ja panoksestanne kerhomme hyväksi ja lähdetään toteuttamaan uutta kilpailukautta myönteisin ajatuksin.

 

Terveisin,

Kuusankosken Moottorimieskerho r.y.

Mikko Niilola puheenjohtaja